Alpe d' Huzes - 19 februari 2013

Even beginnen met belangrijke informatie......Wat is Alpe d'HuZes?

Alpe d'HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Dit doen we door te fietsen, door te lopen, door de onmacht van de kankerpatiënt om te zetten in kracht. Iedere fietser heeft op zijn bagagedrager vele mensen zitten waarvoor hij/zij naar boven rijdt. Onder het motto "Opgeven is geen optie" wordt op één dag de legendarische Alpe d'Huez tot 6 keer aan toe beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte het al heel veel deelnemers, zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten. Sinds de start in 2006 is jaar op jaar een nieuw recordbedrag aan sponsoring opgehaald. Vanaf de eerste keer van de actie in 2006 wordt 103% van alle sponsorgelden aangewend voor onderzoek.

Gezamenlijk doen we dat ieder jaar weer. Afgelopen jaar met ruim 8.000 mensen die met deze enorme omzetting van onmacht naar kracht, maar liefst 32,2 miljoen euro bij elkaar hebben gefietst en gelopen.

2013 wordt de 8e keer en willen we weer, samen met onze vrijwilligers, deelnemers en sponsoren zo'n waanzinning mooi eindbedrag halen.

Via het programma Herstel en Balans werd het volgende aan ons voorgelegd:

Na behandeling nog niet in topconditie en toch die berg op ?

Ja, dat is nu mogelijk, 2climb2raise zet zich in om (ex) kankerpatiënten te helpen weer terug in het leven te komen, hun leven weer op te pakken.
Jezelf beter voelen middels sport én zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker.
De stichting 2climb2raise wil enerzijds zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF.

Anderzijds biedt de stichting aan de (ex)patiënt een mogelijkheid om een moeilijke periode af te sluiten, door zelf in actie te komen.

Wij fietsen op tandems. Elke (ex)patiënt, rijdt met een goedgetrainde fietser voorop.
Het beklimmen van Alpe d' Huez is pittig. De klim is bijna 14km. Er moet dus wel getraind worden. Het trainingsprogramma start in het voorjaar 2013.

In 2012 heeft iedereen de top bereikt. Op 7 juni 2012 hebben we voor het eerst met 14 (ex ) patiënten deze missie volbracht. Het was een groot succes en voor elke deelnemer . een geweldige fysieke en mentale triomf. We gingen als een (h)echt team naar de TOP

En om een lang verhaal kort te maken; wij hebben ons opgegeven...Ferry als captain voorop en ik als stoker achter....op 5 juni as. gaan wij de Alpe d'Huzes fietsen!

Dat ik niet zo getraind ben is geen probleem, ik ben immers de patiënt....maar de captain zal dit tekort moeten compenseren....dat wordt dus bij ons nog een flinke beproeving want Ferry is geen goedgetrainde fietser!! Maar wat niet is kan nog komen, we hebben afgelopen weekend ons eerste indoor training gehad en starten in het voorjaar met een aantal buitentrainingen. We gaan ervoor!

De groep is supergezellig en we hebben er allemaal zin in. We werken aan onze conditie, we verwerken op deze wijze een stukje van het ziek zijn en we halen geld op voor KWF Kankerbestrijding. Dit laatste is ook een voorwaarde om met dit jaarlijkse spektakel mee te mogen doen, voor mijzelf betekent dit dat ik minimaal 2.500 euro moet ophalen.

Wellicht voelen jullie hem al aankomen: wie wil mij sponsoren zodat ik die berg op kan? Alle donaties zijn welkom, van heel klein tot heel groot! Alles gaat naar het doel...

Doneren
Doneren doe je door deze link te gebruiken: http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/sabinevancraeynest/sabine-vancraeynest/

(ex) kankerpatienten gezocht
En als laatste wil ik (ex) kankerpatiënten vragen zich op te geven. We hebben nog een aantal zeer ervaren captains klaar staan die popelen jou die berg op te fietsen. Pak deze unieke kans en reageer snel!! www.2climb2raise.nl



1 opmerking: